Захари Карабашлиев написа пиеса за двама от любимите си актьори 

...
Захари Карабашлиев написа пиеса за двама от любимите си актьори 
Коментари Харесай

Гичо и Асенчо от „Възвишение“ в нов дует

Захари Карабашлиев написа пиеса за двама от обичаните си актьори  – Алек Алексиев и Стоян Дойчев. Авторът на романите „ 18 % сиво “ и „ Хавра “ замисля „ Талант “, още когато гледа „ Възвишение “ – кино лентата на Виктор Божинов по Милен Русков, в който доктор Василев от „ Откраднат живот “ и сътрудника му, тогава към момента в Кукления спектакъл, направиха отличен дует като откровените, само че наивни „ револуционери “ Гичо и Асенчо.  Сега Алексиев младши и Дойчев, който към този момент играе в Сатирата, още веднъж ще бъдат заедно  под прожекторите. И в случай че Дойчев има сериозна театрална кариера зад тила си  -  той е превъзходен в разнообразни постановки на Веселка Кунчева, сред които и нашумелият му моноспектакъл " Аз, Сизиф ",  то синът на Стоян Алексиев ще дебютира в БГ театъра. „ Последно излизах онлайн пред аудитория през 2012-а в Лондон. В България в никакъв случай не съм и мислил да влизам в някоя натрупа – по този начин нареченият „ репертоарен “ спектакъл в никакъв случай не ми е допадал “, споделял е Александър Алексиев.  За „ Талант “ той и Дойчев влизат в кожата на двама братя, чиито връзки в сегашното са помрачени от неизяснени спорове от предишното. Дисекцията на характерите им се случва в миг, когато единият от тях – героят на Алексиев, се завръща от  Чуждестранния легион.

Режисьор на „ Талант “ е Павел Веснаков – кинаджията, който подписа няколко от сезоните на „ Откраднат живот “, където са от двете страни на камерите с Алек Алексиев, „ Дяволското гърло “ и „ Денят на бащата “. Сега маестрото на сериалите е решил да нападна и родния „ Бродуей “. Нито той, нито актьорите са уплашени от блокадата на арт всекидневието около коронакризата.

„ Само с няколко подготовки влязохме „ в час “, а Павката „ извади “ от нас деяние, дълбочина, гняв, смях, горест “, споделиха към този момент Алексиев и Дойчев. Алек към този момент към момента не е извикал нито татко си - Стоян Алексиев, нито брат си – Цветан Алексиев, с цел да видят до къде е стигнал в театралните си мераци. Единственият сътрудник, с който разяснява „ Талант “ и подготовките, е жена му – Яна Титова.  Предишната пиеса на Захари Карабашлиев – „ Неделя вечер “, писана  за Мариана Димитрова в Щатите, беше сложена от Здравко Митков в спектакъл „ София “. Тогава професорът предложения своя студент Иван Ласкин за гастрол в общинската натрупа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР